Składniki
500 g filetu wieprzowego (polędwica)
opakowanie cienkiego bekonu w plasterkach (ok. 100 g)
2-3 kubki (po 200 g) śmietany, najlepiej kremówki
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
... Przygotowanie
Mięso umyć i osuszyć. Formę do zapiekania natłuścić masłem. Mięsko pokroić w medaliony i każdy owinąć połówką plastra bekonu, ułożyć w formie jeden obok drugiego. Pomidory odsączyć i pokroić w kostkę. W garnku podgrzać śmietanę, dodać do ni...
Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne.
Sprawdź ponownie za jakiś czas.
@ uleczka58 chyba ze masz na mysli czy przykryc forme- to nie :9
Witaj uleczko58 :) poledwiczki sa i powinne byc przykryte sosem :) sosu wyjdzie duzo, takze bez obaw, zachecam do wyprobowania, pozdrawiam!
czy polędwiczki są w piekarniku przykryte?