Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto orzechowe:
9 jaj
1 szklanka cukru
25 dag orzechów mielonych
5 dag bułki tartej
...

Przygotowanie

Gotowe za 5 godzin i 10 minut (w tym 2 godziny i 40 minut pracy).
Praca:2 godziny i 40 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina
Oczekiwanie:1 godzina i 30 minut
Średnia trudność wykonania.
Drogie.

Ciasto orzechowe: Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i żółtka ciągle ubijając. Wsypać orzechy i tartą bułkę, delikatnie wymieszać łyżką drewnianą. Podzielić na dwie części i upiec w dwóch formach. Piec ok. 25 - 30 min. ...

Zostało jeszcze 83% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 114  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (5)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-03-17
pulchniaczek 29

wczoraj piekłam to ciasto i już się chłodzi w lodówce.Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem ale ciasto orzechowe i ciasto migdałowe poprzywierały mi do blach i z przełożeniem placków miałam troszkę kłopotu bo nie miałam ich odkleić od blach ale jakoś sobie poradziłam.Krem mi wyszedł dobry niezbyt słodki.

2011-11-17
pulchniaczek 29

Zastanawia mnie dlaczego do ciast nie dodaje się mąki oraz proszku do pieczenia.Jak w takim razie te ciasta mają urosnąć?pytam bo naprawdę pierwszy raz się spotykam z takim przepisem gdzie nie idzie do ciast mąka ani proszek.

2009-03-10
eelia

Ciasto wygląda super,ale ale ta bułka tarta mnie zastanawia dlaczego a nie mąka tortowa?

Pozostało: 2