Składniki
Na 24 porcje.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Biszkopt czekoladowy:
8 jaj
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
niepełna szklanka mąki pszennej
... Przygotowanie
Gotowe za 3 godziny i 45 minut (w tym 1 godzina i 40 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina i 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 5 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.
Biszkopt czekoladowy: Białka ubić, dodawać cukier i żółtka, wsypać mąkę z proszkiem i kakao, wymieszać delikatnie łyżką drewniana, dodać olej wymieszać dokładnie. Masę rozdzielić na dwie części i upiec 2 biszkopty.
Galaretki rozpuścić w ...
Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 94 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
W ten weekend piekłam to ciasto bo przychodzili do mnie goście.Wyszło takie samo jak na obrazku i zrobiłam według przepisu na prostokątnej dużej foremce.Ciasta już prawie nie ma zniknęło wszystko.
ciasto w smaku delikatne i pyszne masa równierz
:) no i zrobiłam to ciasto :) Powiem Wam,że użyłam tortownicy 24cm i musiałam ułożyc dwa pierścienie na siebie,żeby to ciacho złożyć :) także taki wniosek-tortownica jak największa.Im większa tym lepsza!! I biszkopt - przekroiłam jeden na pół (drugi zjedliśmy na \"sucho\"-hihi). W zupełności starczyło, bo naprawdę spore mi wyrosły. Użyłam galaretek pomarańczowych do brzoskwiń - również dobre połączenie.
I tak w ogóle, to super przepis na czekoladowy biszkopt. Ale zamiast 8 jaj, ja użyłam 6 i też jest ok :)
No i po zrobieniu (złożeniu) ciasta włożyłam na dobre kilka godzinek do lodówki żeby wszystko dobrze się związało.
Ogólnie polecam :)