Przepyszna, kolorowa i bardzo zdrowa surówka do drugiego dania. Pasuje do wszystkiego - i do mięska, i do rybki :)
Jest w niej dużo wartościowych składników, no i trochę obierania oraz tarcia, ale warto się skusić! W smaku jak dla mnie i mojej rodzinki bombowa :)
Jest znakomita wiosną i latem, kiedy to po zimie nasz organizm domaga się witamin.
Ps. Jeśli ktoś jest na diecie to majonez może całkowicie wyeliminować i zastąpić go tylko jogurtem naturalnym lub zrobić surówkę z oliwą z oliwek bądź z olejem - jakimś zdrowym, np. z pestek dyni, z orzechów włoskich, laskowych, sezamowy, ryżowy, lniany, z awokado - wybór mamy duży :)
Zachęcam do jej wykonania i spróbowania - smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Białą i czarną rzepę obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, wymieszać i odcisnąć z soku. Marchewkę, pietruszkę, seler i jabłko obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Seler naciowy...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |