Pieczemy osobno dwa krucho-miodowe placki, jeden z nich pieczemy ze słodkimi orzechami włoskimi i studzimy. Tak przygotowane placki przekładamy masą budyniową i wkładamy na dwa dni do lodówki. To ciasto jest bardzo fajne, bo możemy je sobie spokojnie przygotować przed Wigilią, potem o nim zapominamy i przypominamy dopiero w Święta Bożego Narodzenia :)

Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki cukru
½ kostki margaryny mlecznej
3 łyżeczki miodu
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 40 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Oczekiwanie:40 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Do mąki pszennej dodać cukier, margarynę, miód, jajka i sodę oczyszczoną. Wymieszać, zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozłożyć na wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formie o wymiarach 25 na 35 cm. Pie...

Zostało jeszcze 84% treści przepisu
a także 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7764 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się