To trochę inna odmiana moich ulubionych kotlecików drobiowych - zrobionych inaczej ;)
Tutaj użyłam aromatycznego i zdrowego czosnku - to taka propozycja zimowa, kiedy to ciągle dopadają nas przeziębienia, grypa, kaszel, katar... tutaj czosnek z nimi sobie poradzi - tylko trzeba pamiętać o nim codziennie :)
Taka forma kurczaka pięknie wygląda podana na stole i cudnie pachnie jak się zapieka - tak, że każdy pyta co to będzie ;)
Kurczak pod aromatyczną porową pierzynką świetnie nadaje się na obiad - to taka odmiana może już nudnych tradycyjnych panierowanych i smażonych kotletów z kurczaka, ale idealnie sprawdza się także na różnego rodzaju przyjęciach - jako dodatek np. do jarzynowej sałatki zamiast kiełbasek na ciepło.
Zachęcam do degustacji i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić na około 6 kawałków (kotletów). Każdy kawałek mięsa lekko rozbić. Posypać słodką i ostrą papryką w proszku, solą oraz pieprzem. Por opłukać i pokroić w plasterki. Czosnek obrać, pokr...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Już tłumaczę, na każdy kawałek mięsa dajemy 1 łyżkę majonezu (mamy 6 plastrów mięsa i 6 łyżek majonezu). Życzę udanego obiadku i smacznego :)
Nie rozumiem. W przepisie jest 6 łyżek majonezu, a potem 1 łyżka majonezu. Czy jedna łyżka majonezu pod każdy z sześciu kawałków fileta? Proszę o uściślenie. Przepis wygląda bardzo dobrze. Na pewno spróbuję :-)
Cieszę się, że danie smakowało i dziękuję za cenną uwagę! Pozdrawiam :)