Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Rozczyn:
10 dag drożdży
1/2 szklanki mleka (ciepłego)
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki pszennej
Drożdżowe ciasto:
...

Przygotowanie

Drożdże rozkruszyć i przełożyć do miseczki. Dodać do nich ciepłe mleko, cukier i mąkę pszenną. Wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem (na około 20 minut). Masło roztopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cu...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu
a także 9 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7825 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-12-29
Marysia
Autor przepisu

Hmm... nie wiem co mogło być tego przyczyną... podejrzewałabym drożdże, ale jak ciasto wyrosło na początku, to dziwne czemu nie rosło potem, może zbyt niska temperatura pieczenia? Szkoda, że nie wyszły, ale może następnym razem się udadzą :)

2013-03-07
Ewa

Twoje rogaliki są ładnie wyrośnięte moje natomiast nie wyrosły są zbite wyszły jakby były

krucho drożdzowe.Mimo, że ciasto urosło podwoiło swoją objętość , było miękkie

przy zwijaniu rogali nie było takie elastyczne rwało sie. Po prostu nie wyszły .śzkoda.