Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Masa serowa:
80 dag tłustego sera białego
6 jajek
1 i 1/2 szklanki cukru
...

Przygotowanie

na masę serową: Ser zmielić 2 razy. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać do sera i wymieszać. Następnie dodać stopioną margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać lub zmiksować. Na koniec dodać ubitą na...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7825 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (6)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-12-06
Dorota

Proszę bardzo - ciasto pieczemy przez 50 - 60 minut w temperaturze 190 st. C. Udanego wypieku życzę :)

2013-12-02
Ewa

Witam , prosze podac temperature pieczenia ciasta no i czas pieczenia , Dziekuje Pozdrawiam

2013-01-21
Stasiowa

Witam

Zrobiłam wczoraj to ciast. Muszę powiedzieć,że w smaku jest dobre.

Ale coś jest nie tak,ponieważ na cieście zrobił mi się tak jakby zakalec, jakby z maku spłynęła masa wilgotna i dlatego tak wyszło.

A poza tym pisząc przepis w pierwszej kolejności piszemy o cieście, a póżniej o pozostałych masach składnikowych.

Proszę o odpowiedz dlaczego.

Pozostało: 3