To prosty i dosyć efektowny produkt cukierniczy, bo trudno te brązowe kulki nazwać wypiekiem. Powstają one z wcześniej podgrzanej i wymieszanej margaryny, cukru, mleka, płatków owsianych, ryżu preparowanego oraz orzechów włoskich. Po ostudzeniu masy formuje się kulki, które należy umieścić w lodówce, gdzie uzyskają wymaganą twardość, po czym nadają się do podania na stół i konsumpcji.
Kulki mają przyjemny, łagodny i słodki smak. Można podawać je do kawy lub herbaty. Na pewno znajdą się amatorzy na ten słodki przysmak wśród dzieci, ale również dorośli chętnie sprawdzą jego smak.
Takie kulki świetnie nadają się na różnego rodzaju imprezy i przyjęcia domowe. Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 5 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Margarynę, cukier i mleko podgrzać (nie dopuszczając do zagotowania). Następnie dodać kakao i wymieszać. Zdjąć z ognia i dodać płatki owiane,...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 64 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Około 1 godzinki :)
Trzeba dodać płatki, ryż i orzechy. Razem wymieszać i zostawić do ostudzenia. A potem z zimnej masy formujemy kulki. Powodzenia :)
Surowe.