Przepis na ciasto ze śliwkami z dodatkiem otrębów, orzechów włoskich i herbatników, to trochę nietypowy pomysł na słodki wypiek. Cukier waniliowy dodany do masy przygotowanej z tych składników nadaje ciastu wyrazistości. Śliwkowiec pokryty cienką warstwą polewy przygotowanej z kakao do ciast, kawy Inki, cukru, masła i wody.
To coś dobrego dla miłośników soczystych śliwek. To fajny i może trochę inny pomysł na wypiek ze śliwkami.
Ciasto jest raczej łatwe do przygotowania i niezbyt pracochłonne. Ma charakterystyczny posmak śliwek, ale również wyczuwalny jest smak orzechów i wanilii. Warto spróbować jak smakuje słodki wypiek ze śliwkami, otrębami i orzechami włoskimi...
Zachęcamy do wypieku i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dalej ucierając dodawać cukier puder, cukier waniliowy i żółtka. Orzechy włoskie zmielić w maszynce do orzechów lub zetrzeć na tarce o małych oczkach i wymieszać razem z otrębami pszennymi, mąką pszenn...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Dziękuję :) Cieszę się bardzo, że śliwkowiec się udał i że smakował :)