Składniki
Na 5 porcji.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1/2 kg płatów śledziowych (najlepsze duże, solone, z beczki, ale `zwykłe` na tacce też mogą być)
4 średnie cebule
słoik koncentratu pomidorowego
3 centymetry korzenia imbiru
... Przygotowanie
Gotowe za 1 dzień i 50 minut (w tym 40 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 1 dzień |
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Przyprawy zmieszać - najlepiej zemleć w młynku.
Śledzie, po wypłukaniu ich w wodzie (żeby nie były zbyt słone), należy ułożyć na talerzu, posmarować przyprawami i pozostawić na noc w chłodzie.
Cebule pokroić i zeszklić na oleju, dodać kon...
Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 222 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Śledzie należy 24 godziny przed obróbką moczyć w wodzie bez dodatków po 4 godzinach zmienić wode i tak pozostawić do obróbki gwarantuje ,że po tym czasie sól z nich wyjdzie.Jeżeli chodzi o wykwintność wyrobu jest to sprawa indywidualn jeżeli jest to koneser dań wie o co chodzi.Z pozdrowieniami dla podającego.
DOBRE ALE TYLKO DLA SMAKOSZY SLEDZI JA TO ROBIŁAM I BYŁY TROSZKĘ SŁONE I TO ZABIJAŁO SMAK SOSU
Mało precyzyjne 3 cm imbiru,szczególnie w zestawieniu z informacją o dośc rygorystycznym przestrzeganiu receptury.