Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około
kcal na porcję. Szczegóły
kcal na porcję. SzczegółyInformacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
20 dag mąki pszennej
1 jajko
6 dag cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dag margaryny
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 50 minut (w tym 1 godzina i 20 minut pracy).
Szczegóły
| Praca: | 1 godzina i 20 minut |
| Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina |
| Oczekiwanie: | 30 minut |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Z podanych składników wyrobić ciasto i wyłożyć je na blachę.
Ser zmielić, utrzeć z cukrem i jajkami, dodając mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy. Masę sero...
Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
| W 100 gramach | W porcji (ok. 98 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: | kcal |
kcal |
% GDA* |
| Białka: | g |
g |
% GDA* |
| Węglowodany: | g |
g |
% GDA* |
| Tłuszcze: | g |
g |
% GDA* |
| Cholesterol: | mg |
mg |
% ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
przepis na pewno jest dobry;))Robiłam go już Kilka razy i zawsze wychodzil przepyszny;))Rodzinka zadowolona i nawet na drugi dzien nie bylo ani jednego kawalka;)
Polecam
Powodem tego, że krem się rozlewa może być zbyt długie miksowanie margaryny z pozostałymi składniami kremu. Gdy widzimy, że krem robi się rzadki to należy go włożyć do lodówki na kilka minut. Przepis jest dobry. Powodzenia ;)
Fatalny przepis. Chyba błędny. Krem się rozlewa, a sernik ścisły. A może te ubite 4 białka trzeba dodać do masy serowej, a nie do kremu?