Na pozór to przepis na tradycyjne rogaliki. Jednak w tym przepisie gotowe ciasto zanurza się w wodzie. Dzięki temu ciasto nabiera właściwości ciasta półkruchego, o ciekawym smaku oraz charakterystycznej konsystencji.

Rogaliki z dżemem przygotowane według tego przepisu to dobry dodatek do kawy lub herbaty.

Warto dodać, że samo przygotowanie rogalików jest łatwe i szybkie. Czas jego wykonania wydłuża się niestety się z powodu moczenia w wodzie.

Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
3 1/2 szklanki mąki tortowej
1 kostka margaryny
50 g drożdży
...

Przygotowanie

Łatwe wykonanie.

Margarynę posiekać z mąką, następnie dodać pokruszone drożdże, cukier, cukier waniliowy, śmietanę, jajka, proszek do pieczenia i zagnieść ciasto.

Z ciasta uformować kulę, owinąć ścierką bawełnianą i włożyć do miski...

Zostało jeszcze 75% treści przepisu
a także 14 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7802 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się