Ekstra kruche rogaliki z ciasta z dodatkiem mielonych orzechów włoskich, a w środku powidła śliwkowe - wychodzi ich dużo - aż 32 pyszne sztuki :)

Składniki

Na 8 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 8
Orzechowe ciasto:
30 dag mąki tortowej
20 dag masła
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 30 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:15 minut
Oczekiwanie:45 minut
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Na stolnicę wysypać mąkę tortową. Dodać masło, cukier puder, zmielone orzechy włoskie, żółto i cukier waniliowy. Zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto z lod...

Zostało jeszcze 76% treści przepisu
a także 14 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 104  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2014-11-30
Ella
Autor przepisu

Witam, hmmm to ciekawe dlaczego tak się stało, a składniki miały pokojową temperaturę? Bo u mnie masełko było miękkie i składniki się ładnie połączyły, a nawet ciasto za mokre mi wyszło

2014-11-26
barbara anna

witam wczoraj chcialam upiec te rogaliki ale niestety nie udaly sie ciasto bylo tak suche ze nie dalo sie formowac rogalikow