Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
2,5 szkl. mąki tortowej
20 dkg margaryny
0,5 szklanki cukru
5 żółtek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 30 minut (w tym 2 godziny pracy).
Praca:2 godziny
Gotowanie/pieczenie:40 minut
Oczekiwanie:50 minut
Średnia trudność wykonania.
Drogie.

Składniki na ciasto zagnieść, podzielić na pół. Rozwałkować i wyłożyć na dwie jednakowe blachy. Składniki placka 1 rozpuścić w rondelku i wyłożyć na surowe ciasto....

Zostało jeszcze 83% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7824 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 100  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2007-02-08
Izek

CIasto smakuje najlepiej drugiego dnia po wykonaniu.

2007-02-08
Izek

Nie trzeba mleka gotować , dodajemy do masła prosto z puszki. Pamiętać trzeba żeby masło i mleko miało tę samą temperature. Pozdrawiam.

2007-02-05
apsik

Wszystko jest dobrze tylko nie wiem czy mleko gotować.Przepis wygląda na smaczny ,procszę o odpowiedż.