Przedstawiam Wam bardzo prosty i łatwy do przygotowania przepis na przepyszny sos czosnkowo-koperkowy!
Tak, tak jest on błyskawiczny lecz, aby go skosztować należy troszeczkę poczekać... i tu aż trzy dni. A wszystko po to, aby wymieszane składniki dobrze się przegryzły. Proszę się nie bać, nic się nie zepsuje, tylko nasz sos zyska na smaku i to bardzo, gdyż nabierze niezłej pikanterii i wyrazistości. Sprawdzone :)
Sosik z tego przepisu jest przepyszny, a nawet lepszy niż w... pizzerii ;) Charakteryzuje się kremową konsystencją i niepowtarzalnym smakiem! Jest on mega czosnkowy i mega koperkowy.
Pasuje idealnie do różnych przekąsek: zapiekanek, pizzy, naleśników, krokietów, hamburgerów i hot-dogów. Idealny na imprezy do frytek i chipsów. Dlatego warto zrobić taki sosik i mieć go zawsze w lodówce, gdyż doda on smaku nawet najzwyklejszej i najnudniejszej kanapce na świecie ;)
Świetnie nadaje się też do potraw z grilla: szaszłyków, karkówki, kiełbaski, rybki oraz kolorowych warzyw.
Wspaniale sprawdzi się także na świątecznym stole jako dodatek do jajek, mięs i pasztetów.
Sos czosnkowo-koperkowy jest gęsty, aromatyczny, bardzo ładnie się prezentuje i ma niepowtarzalny smak.
Ten sos to naprawę nic skomplikowanego, a pasuje do wielu potraw i świetnie sprawdza się w każdej kuchni. Nadaje się do dań zimnych, ale i tych serwowanych na gorąco.
Zachęcam do jego wykonania i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w małą kostkę. Posypać solą i rozgnieść widelcem, aby czosnek puścił sok. Koperek opłukać, osuszyć i dr...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |