Składniki
Na 20 porcji.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Na biszkopt: (śr. 30 cm)
8 jaj
1 i 1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
2 budynie waniliowe
... Przygotowanie
Gotowe za 5 godzin i 10 minut (w tym 3 godziny pracy).
Szczegóły
Praca: | 3 godziny |
Gotowanie/pieczenie: | 50 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina i 20 minut |
Średnia trudność wykonania.
Drogie.
Biszkopt: Białka ubijamy, dodajemy cukier i żółtka, następnie mąkę z proszkiem delikatnie wmieszamy. Piec ok. 50 min. w 170 st. Zimny biszkopt dzielimy na 3 części i każdą nasączamy wodą z odrobiną cytryny.
Masa 1: ...
Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 75 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
przecierz budynie są w produktach do biszkoptu to chyba wiadomo o co chodzi
Myślę, że te budynie dodajemy w proszku do biszkoptu. Ale poczekamy na autorkę przepisu, może powie nam coś więcej.
Zginął mi moment z budyniami. Co z nimi zrobić, czy idzie jako proszek do biszkoptu, czy też do masy. Czy do tych serków i bitej śmietany nie potrzeba żelatyny???