Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto na spod:
300 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g cukru
100 g margaryny
... Przygotowanie
Składniki na podstawę łączymy ze sobą, wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy, wykładamy do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w 190 stopniach około 20 minut.
Składniki...
Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Do masy serowej zawsze dodaje się budyń w proszku, a nie gotowy - znaczy ugotowany - być może to było przyczyną nieudanej masy i sernika...
Zrobiłam wszystko wg przepisu, twaróg też dałam gotowy ale spłynął mi pod spód. Na początku się załamałam, że ciasto do wyrzucenia ale jak się odstało to było zjadliwe, choć nie do podania przy gościach z powodu tej zamiany warstw. Może jakaś sugestia dlaczego tak się stało?
proszek* miało być