Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Pełnoziarniste ciasto:
2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 szklanka mąki krupczatki
3 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
25 dag margaryny (np. Kasia)
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 35 minut (w tym 50 minut pracy).
Praca:50 minut
Gotowanie/pieczenie:45 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Do miski dodać mąkę pszenną pełnoziarnistą, mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, miękką margarynę, żółtka i sok z cytryny Wszystko razem wymieszać, zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce.

Jabłka obrać ze skórki, opłukać,...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu
a także 19 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Pozostała część tego przepisu
oraz wszystkie 7693 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem DotPay.pl) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 122  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!