Prosty, szybki i mało skomplikowany przepis na pączki :)
Oponki - pączki angielskie - oszukane pączki - pączki z dziurką - jak widać nazw jest wiele, a co jedna to ciekawsza ;) Jedynie smak zawsze ten sam! :)
Kto dopiero zaczyna przygodę z pieczeniem pączków, to na "pierwszy ognień" polecam właśnie ten przepis. Tutaj twarogu nie trzeba mielić, te grudni serowe w cieście rozpuszczą się podczas smażenia - więc problem mielenia sera mamy z głowy :) Podane składniki należy tylko wymieszać, wyrobić, potem wykrawać pączki, smażyć i już podawać do stołu. Oczywiście sypiemy je jeszcze słodkim białym puchem, ale nie tym co za oknem ;)
To pączki dla zapracowanych, ale także dla wymagających smakoszy :) Kochają je dzieci i nie tylko ;)
Nic, tylko je smażyć i smażyć - udanych wypieków tłusto-czwartkowych i smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 45 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 3 minuty |
Do miski przesiać mąkę pszenną. Masło przełożyć do rondelka, roztopić i ostudzić.
Do mąki dodać twaróg, masło, jajka, cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość razem wymieszać i wyrobić ręką.
Następnie rozwałkować na g...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Proszę bardzo i cieszę się, że oponki się udały! Pozdrawiam :)
Pyszne i szybkie w przygotowaniu. Dziękuję za przepis.