Ogórki konserwowe, hmmm... któż ich nie lubi?? ;)
Ogórki wykonane wg tego przepisu kulinarnego doskonale nadają się jako przystawka do drugiego dania, ale również plasterek ogórka położony na kanapkę doda jej wyrazistości.
W przepisie na ogórki, do wykonania zalewy zastosowano oprócz tradycyjnych składników, również przyprawę do grilla, dzięki czemu ogórki zyskały charakterystyczny smak i zapach.
W okresie zimowym, aby uzupełnić niedobór składników odżywczych pochodzących z warzyw warto mieć zapas swoich własnoręcznie wykonanych, aromatycznych i ulubionych ogórków w słoikach.
Polecamy i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 2 godziny |
Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
Oczekiwanie: | 3 godziny |
Ogórki w skórce pokroić w słupki. Cebulę pokroić na małe ćwiarteczki. Wszystko razem przełożyć do dużego garnka. Dodać wodę i sól. Razem wymieszać i ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 1373 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Taki przepis, ale oczywiście sprawdzony, i ogóreczki pycha! A jak to bywa przy przepisach, zawsze coś można zamienić, zmniejszyć... ;) Udanych ogóreczków życzę :)
na sześć szklanek wody , dwie octu ...strasznie mocne i tyle cukru.?
Polecam, bardzo dobre :)