Składniki

Kafta: Wyjściowy przepis do wszystkich potraw z kafty.
1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki
1/2 kg mielonej wołowiny lub udźca jagnięcego
1/4 kg drobno posiekanej cebuli
1/2 łyżki soli
1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
...

Przygotowanie

Wymieszać wszystkie składniki kafty, zagniatać rękami, aż powstanie gładka masa.

Włożyć do lodówki.

Na dużym ogniu podgrzać na dużej patelni 1 łyżkę oleju roślinnego. Ułożyć jedną warstwę ziemniaków i przysmażyć na rumiano, obrócić na d...

Zostało jeszcze 92% treści przepisu oraz 14 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7840 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!