Składniki

Gotowe bezy o średnicy filiżanki
Śmietana w sprayu
...

Przygotowanie

Bezy wypełnić śmietaną.

Na to dowolne owoce sezonowe.

Polać Nutellą.

--------///////:-----------////////:-------/////////:---------///////:------

Torciki...

Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 5 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-06-27
Barbarka
Autor przepisu

I jeszcze jedno do kolezanki Adrijah . Może warto by samej dodac jakiś przepis , a nie krytykować innych . Pani ma tylko jeden przepis w swojej książce . Komunista Lenin powiedział , ze ten nie popełnia błędów , kto nic nie robi .

I wszystko na ten temat.

2013-06-27
Barbarka
Autor przepisu

Nie rozumiem tego komentarza . Wiem co to jest Pavlova i np. Malakoff. Ale każdy z nas ma tu swoją książkę kucharska i może dodawać przepisy , jakie chce. Nikt nie ma obowiązku tego przyrządzać. Mam nadzieje , ze osobom zapracowanym albo mało wprawionym w sztuce kulinarnej podobny przepis sie przyda. Jedni wola disco polo a inni opere bądź kabaret.

Rzecz gustu . A o gustach...

2013-06-27
Adrijah

Nie śmiałabym nazwać tego Pavlovą. Pavlova to specyficzny, elegancki torcik, którego NIE DA się zrobić ze sztywnej, kupnej bezy. Musi być krucha i wręcz rozpadająca się z zewnątrz, a miękka i rozpływająca się w ustach wewnątrz. Nazwanie powyższego deseru Pavlovą jest bardzo naciągane. Rozumiem skojarzenie i chęć przygotowania czegoś podobnego na szybko i uważam, że to ciekawa propozycja, ale mimo wszystko, to zupełnie nie to, co Pavlova. Ewentualnie coś "trochę jak" ona ze względu na śmietanę i owoce i w ogóle bezę.