Składniki

1 opakowanie ciasta filo
1 kostka stopionego masła ekstra
25 dkg drobno zmielonych orzechów włoskich
15 dkg mielonych orzechów pistacjowych - część zostawić do posypania
1/8 szklanki cukru
...

Przygotowanie

Ugotować syrop z podanych składników. Gotować od wrzenia na średnim ogniu ok. 10 minut.

Wymieszać składniki nadzienia: orzechy, cukier, goździki, gałkę, cynamon i łyżkę wody.

Część pistacji zostawić do posypania.

Formę do baklavy pos...

Zostało jeszcze 91% treści przepisu oraz 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!