Składniki
1 opakowanie ciasta filo
1 kostka stopionego masła ekstra
25 dkg drobno zmielonych orzechów włoskich
15 dkg mielonych orzechów pistacjowych - część zostawić do posypania
1/8 szklanki cukru
... Przygotowanie
Ugotować syrop z podanych składników. Gotować od wrzenia na średnim ogniu ok. 10 minut.
Wymieszać składniki nadzienia: orzechy, cukier, goździki, gałkę, cynamon i łyżkę wody.
Część pistacji zostawić do posypania.
Formę do baklavy pos...
Zostało jeszcze 91% treści przepisu oraz 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne.
Sprawdź ponownie za jakiś czas.
Komentarze Smakowiczów
Dodawanie komentarzy...
jest dostępne po zakupieniu abonamentu.Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!