Składniki
230 g aktywnego zakwasu żytniego
150 g ciepłego mleka
70 g cieplej wody
... Przygotowanie
Drożdże wymieszać z niewielka ilością mąki , cukru i ciepłego mleka. Poczekać, aż podrosną. Do miski włożyć obie mąki i pozostałe składniki. Wyrobić ciasto, aż składniki się ładnie połączą. Uformować kulę i odstawić do wyrośnięcia. Gdy pod...
Zostało jeszcze 89% treści przepisu oraz 7 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne.
Sprawdź ponownie za jakiś czas.
Pani Kasiu prosze zignorować mój poprzedni komentarz . Oczywiście powinna byc zytnia , moze byc zurkowa . Absolutnie nie pszenna razowa Typ 2000 - ona jest do chleba razowego na zakwasie , tym z innego przepisu.
Maka zurek tylko do zakwasu . Do ciasta pszenna razowa Typ 2000.
Dziękuje za b. pomocne wskazówki. A czy do ciasta też dalej tą samą mąkę użyć?.milego dnia.