Składniki

230 g aktywnego zakwasu żytniego
150 g ciepłego mleka
70 g cieplej wody
...

Przygotowanie

Drożdże wymieszać z niewielka ilością mąki , cukru i ciepłego mleka. Poczekać, aż podrosną. Do miski włożyć obie mąki i pozostałe składniki. Wyrobić ciasto, aż składniki się ładnie połączą. Uformować kulę i odstawić do wyrośnięcia. Gdy pod...

Zostało jeszcze 89% treści przepisu
a także 7 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów (5)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-10-13
Barbarka
Autor przepisu

Pani Kasiu prosze zignorować mój poprzedni komentarz . Oczywiście powinna byc zytnia , moze byc zurkowa . Absolutnie nie pszenna razowa Typ 2000 - ona jest do chleba razowego na zakwasie , tym z innego przepisu.

2013-10-13
Barbarka
Autor przepisu

Maka zurek tylko do zakwasu . Do ciasta pszenna razowa Typ 2000.

2013-10-07
Kasia O

Dziękuje za b. pomocne wskazówki. A czy do ciasta też dalej tą samą mąkę użyć?.milego dnia.

Pozostało: 2