Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
50 dag miodu sztucznego
kostka margaryny
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 20 minut (w tym 1 godzina i 10 minut pracy).
Praca:1 godzina i 10 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 40 minut
Oczekiwanie:30 minut
Łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Miód i margarynę roztopić, dodać przyprawę do pierników i wszystko wymieszać. 10 dag cukru zagotować z 4-5 łyżkami wody i wlać do masy z miodem, wymieszać.

Żółtka utrzeć z resztą cukru i dodać masę miodową cały czas ucierając. Następnie do...

Zostało jeszcze 73% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (21)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-01-05
Dorota
Autor przepisu

Tak, sztuczny miód można zastąpić naturalnym. Przepraszam przegapiłam ten komentarz upsss

2011-12-19
Dorota
Autor przepisu

To cieszę się, że pierniczki się udały. To teraz smacznego życzę i Wesołych Świąt :)

2011-12-16
Dorota
Autor przepisu

Można je piec z termoobiegiem, tylko może z nieco niższą temperaturą lub w 180 st. C. ale krócej. Powodzenia i Wesołych Świąt :)

Pozostało: 18