Leczo ze schabem to przepyszne połączenie schabu ze świeżymi warzywami.
Danie jest kolorowe i sycące. Pięknie się prezentuje, cudnie pachnie, nic tylko go jeść i jeść ;)
Mięso dzień wcześniej trzeba zamarynować i włożyć do lodówki na noc. A na drugi dzień w małym garnku podsmażamy, a potem dusimy schab. Natomiast w dużym garnku podsmażamy i dusimy warzywa: cebulę, por, paprykę, cukinię, kabaczek... a na koniec całość łączymy i przyprawiamy :)
Tego kolorowego dania wyjdzie nam dużo, także spokojnie możemy go mieć na 2 wakacyjne obiady ;) I tym sposobem w te słonecznie i upalne dni gotować już nie będziemy, tylko korzystamy z pięknej pogody, a jak nas najdzie głód... to tylko podgrzewamy leczo i już zajadamy obiadek na świeżym powietrzu!
A jeśli już mało zostanie nam leczo, to można go serwować z dodatkiem ryżu, makaronu i pieczywa ;)
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Schab opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do rondelka, dodać 3 łyżki oleju, kilka kropel octu balsamicznego, szczyptę wędzonej i ostrej papryki w proszku, mielonego kminku, soli i czarnego pieprzu. Całość razem wymieszać i włożyć...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 668 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |