Składniki
0,75 litra 3% octu
0,25 litra oleju
6 szt. Cebul średniej wielkości
1 kg śledzi filetowanych, surowych
... Przygotowanie
Wymieszać ocet z solą. Odstawić. 1 kg tuszek śledziowych wyfiletować, opłukać, wrzucić do dwu litrowego naczynia. Zalać przygotowanym octem z solą. Odstawić na 12 godzin. Po tym czasie wylać zawartość garnka na durszlak (sito). Odsączyć. Ob...
Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne.
Sprawdź ponownie za jakiś czas.
Wydaje mi się, że zimny. Przygotowując ocet 3% korzystamy z zimnej przegotowanej wody.
Czy ocet ma być gorący do zalania filetow czy przestudzony?