Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Masa budyniowa:
0,5 l mleka
kostka margaryny lub masła
3/4 szklanki cukru
2 czubate łyżki mąki pszennej
...

Przygotowanie

Puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cała pokryta wodą).

Przygotowujemy masę budyniową: 250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem i mąką....

Zostało jeszcze 85% treści przepisu
a także 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7835 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (7)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-05-26
avon76

ja używam masła

2013-11-23
kate
Autor przepisu

Można zamiast margaryny dodać masło oczywiście :).Pozdrawiam

2013-11-22
Gigunia

Przepisy są bardzo ciekawe i smaczne,ale dlaczego wy, dziewczyny psujecie je margarynami,na litość?Nie dość, że to BARDZO niezdrowe (masło o wiele mniej szkodliwe),to jeszcze smak i zapach....Podczas pieczenia muffinek z olejem w cały domu było czuć wszystko, tylko nie zapach ciasta.A jak piekę ciasta na maśle, to w całym obejściu pachnie zachwycająco.Pozdrawiam.

Pozostało: 4