Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
biała kiełbasa
2 marchewki
2 pietruszki
... Przygotowanie
Białą kiełbasę pokroić w plasterki, pietruszkę pokroić w słupki, marchewkę w plaster...
Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Oczywiście można też dodać barszczyk kupiony w sklepie gotowy.a majeranek zgadzam się wzbogaci smak barszczu .:)
Taki barszcz biały jest doskonały,ale biała kiełbasa to surowa kiełbasa i tej w plasterki nie pokroisz.Trzeba kupić dobrą gatunkowo kiełbaskę białą,najlepiej cienką.Wrzucamy ją do barszczyku pod koniec gotowania.Natomiast do samego barszczyku należy dodać kupiony w sklepie "biały barszczyk" w butelce lub słoiku.Można od początku do barszczyku wkroić drobno parę ziemniaczków,które się rozgotują i zagęszczą oraz wzbogacą smakowo barszczyk.Na koniec gotowania przyda się odrobina majeranku,który doda smaku.Kiełbaskę wrzucamy całą lub pokrojoną (pałeczka na pół),5 minut gotowania wystarczy by była miękka i aromatycznie smaczna.