Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
6 jajek
2 szklanki mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 40 minut (w tym 50 minut pracy).
Praca:50 minut
Gotowanie/pieczenie:50 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Ciasto: Posiekać tłuszcz z mąką, dodać cukier, proszek do pieczenia, żółtka - zarobić ciasto. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko ugnieść (jak się będzie kleić posypać lekko mąką). Piec 10 minut w nagrza...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu
a także 7 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Pozostała część tego przepisu
oraz wszystkie 7666 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Promocja obowiązuje do 31 grudnia 2018 roku włącznie.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 112  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-12-25
Dorota

Jest to ciasto na tradycyjną prostokątną formę (o wymiarach 25 na 35 cm). Kruche ciasto można schłodzić przed pieczeniem (w tym celu należy je włożyć do lodówki na 30-60 minut). Mrozić nie trzeba. Powodzenia :)

2013-08-21
Palla

Czy ciasta nie trzeba dać do lodówki,lub zamrażalnika jeśli jest to ciasto kruche?.A jeśli tak to ile trzymać ciasto w zamrażalniku?.I jeszcze mam pytanie na jaką formę jest ten sernik,jaki rozmiar blaszki do pieczenia?

2009-11-14
mirsonka

Ja do masy serowej dodalam rodzynki i brzoskwinie.Poprostu pychotka puszysty i bardzo delikatny.pozdrawiam