Składniki
cisto filo (w moich przepisach)
ok. 0,75 dag ser żółty lub farsz mięsny
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 55 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina i 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Ciasto rozwałkować bardzo cieniutko, następnie pokroić w duże kwadraty, ser pokroić w ...
Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne.
Sprawdź ponownie za jakiś czas.
Właśnie zrobiłam drugie podejście z paluszkami :) Tym razem się nie pomyliłam i usmażyłam jak trzeba. Wyszły przepyszne. Do środka dodawałam jeszcze majeranek, pieprz lub papryke żeby było bardziej doprawione :) Polecam
Ja pomyliłam się i zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku (przyzwyczajenie z ciastek francuskich ;P ) i były naprawdę smaczne. Można je posmarować jajkiem z dodatkiem soli, to będą idealne do piwa :)
Bardzo dobre ciasto, tylko troszkę soli za dużo. Paszteciki zrobiłam z pieczarkami, wcześniej usmażonymi z cebulką.Przy nadziewaniu farsz posypałam żółtym serem startym na drobnych oczkach ( żeby pieczarki trzymały się razem :) ). Polecam!