Składniki
Na 12 porcji.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
4 jajka
2 łyżki mąki kartoflanej
4 łyżki mąki pszennej
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 50 minut (w tym 50 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 50 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
Oczekiwanie: | 40 minut |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i cukier waniliowy, ponownie ubić. Dodać obie mąki, wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temp 180 stopni C. Ciasto wyłożyć na blachę i piec ok....
Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 102 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
rolada nie udała mi się z tego przepisu dopieczona ale twarda i sucha.
Pięknie wyszła ci ta rolada aż nabrałam chęci by zrobić :)
Biszkopt należy upiec na tradycyjnej prostokątnej blaszce (o wymiarach 25 na 36 cm). Powodzenia :)