Fajny, prosty i dosyć szybki przepis na sernik, na..... wielkanocny sernik! Szybki, bo zajmujemy się tylko masą serową, a ciasta kruchego już nie robimy, tutaj zastępują go biszkopty :)
W błyskawiczny sposób przygotowujemy aromatyczną, waniliową masę serową i rozkładamy ją na chrupiących podłużnych biszkoptach. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy niecałą godzinkę. Potem studzimy i wkładamy do lodówki na około 24 godziny, po to żeby sernik ładnie nam się potem kroił, żeby nie było problemu z kruszeniem się, ale też po to, żeby sernik zyskał na smaku - staje się wtedy wilgotny - mniam!
Serniczek z tego przepisu jest przepyszny, dlatego warto się na niego skusić!
Smacznych, a przede wszystkim słodkich Świąt Wielkanocnych! :)
Składniki
Przygotowanie
Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą masę. Dalej ucierając dodawać zmielony twaróg, budynie waniliowe w proszku i kilka kropli aromatu waniliowego. Na koniec dodać ubite na szty...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 82 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |