Torcik orzechowy przygotowany wg zamieszczonego przepisu to propozycja dla prawdziwych smakoszy. Doskonały smak tortu o charakterystycznej orzechowej nucie i delikatnym, lekko odczuwalnym odcieniu alkoholu.
Torcik z orzechami świetnie smakuje i równie dobrze się prezentuje. Te cechy pozwalają zaliczyć orzechowy torcik do wykwintnych słodkich wypieków. Tym samym można go przygotować i podać podczas każdego, nawet najbardziej eleganckiego i wytwornego przyjęcia świątecznego oraz urodzinowego i imieninowego, a także spotkania towarzyskiego.
Przygotowanie kremu wymaga, aby przez całą noc przebywał on w lodówce. Z tego powodu wykonanie tortu trzeba rozpocząć jeden dzień przed planowanym podaniem.
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Białka ubić na sztywną masę, następnie wsypywać cukier i cukier waniliowy w dalszym ciągu ubijając.
Gdy piana będzie szklista dodawać po jednym żółtku, ubijając mikserem na najniższych obrotach.
Zmielone orzechy połączyć z mąką, bułką t...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 54 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Cieszę się.Przepis mi się podoba, więc przy najbliższej okazji zrobię taki torcik. Także pozdrawiam.
Witam,
Ja nie dodawałam ani żelatyny, ani fixu. Tort jedliśmy przez kolejne 4 dni. Cały czas jego konsystencja i smak był tak samo dobry.
Pozdrawiam Ella
Zastanawiam się czy krem nie będzie za rzadki bez np. żelatyny czy fixu, gdy tort postoi do drugiego dnia