Bardzo fajna i zdrowa surówka do drugiego dania. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Składa się z prostych składników, a jest bardzo dobra. Idealna na każdy obiad i pasuje do wszystkiego, dlatego warto się na nią skusić :)

Smacznego.

Składniki

Na 3 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 3
40 dag marchwi (ok. 2 sztuki)
20 dag selera (ok. ½ główki)
...

Przygotowanie

Gotowe za 20 minut (w tym 20 minut pracy).
Praca:20 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Marchewkę i seler obrać ze skórki, wypłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Starty seler skropić sokiem z cytryny, co zapobiegnie...

Cały przepis jest dostępny po zalogowaniu
Wszystkie 7840 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem DotPay.pl) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 212  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2015-04-27
Ella
Autor przepisu

Proszę bardzo i również pozdrawiam :)

2015-04-24
Kasia O

dziękuję i serdecznie pozdrawiam.

2015-04-22
Ella
Autor przepisu

A dziękuję, to są zwykłe drobiowe kotleciki, oprószone lekko solą, pieprzem ziołowym, potem panierowane w jajku, bułce i smażone na złoty kolor. Tylko pokroiłam je na cienkie plasterki, lekko rozbiłam, a potem krótko smażyłam, no oczywiście tyle, żeby były usmażone, ale nie spieczone ;)

Pozostało: 1