Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
4 szklanki mąki pszennej
25 dag margaryny Kasia
10 dag masła
¾ szklanki cukru pudru
cukier waniliowy
6 żółtek
...

Przygotowanie

Gotowe za 4 godziny (w tym 2 godziny pracy).
Praca:2 godziny
Gotowanie/pieczenie:1 godzina
Oczekiwanie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Drogie.

Do mąki dodać margarynę, masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. Rozłożyć na dwie takie same prostokątne formy (24x36 cm) wysmarowane tłuszczem. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubij...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu
a także 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Pozostała część tego przepisu
oraz wszystkie 7682 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem DotPay.pl) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 126  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-03-29
Agulec
5

ciasto rewelacja poszukiwane od kilku lat bo zgubiłam przepis polecam