Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
4 szklanki mąki pszennej
25 dag margaryny Kasia
10 dag masła
¾ szklanki cukru pudru
cukier waniliowy
6 żółtek
...

Przygotowanie

Gotowe za 4 godziny (w tym 2 godziny pracy).
Praca:2 godziny
Gotowanie/pieczenie:1 godzina
Oczekiwanie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Drogie.

Do mąki dodać margarynę, masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. Rozłożyć na dwie takie same prostokątne formy (24x36 cm) wysmarowane tłuszczem. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubij...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu
a także 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7825 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 126  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-03-29
Agulec

ciasto rewelacja poszukiwane od kilku lat bo zgubiłam przepis polecam