Pierniki to tradycyjny wypiek, przygotowywany w naszych domach przed Świętami Bożego Narodzenia. Ważne jest właśnie to, aby pierniczki zostały przygotowane 1-2 tygodnie przed Świętami.

Po wykonaniu pierników warto je umieścić w szczelnym, najlepiej blaszanym pojemniku, aby do Świąt skruszały.

Będą pyszne do świątecznej kawy - smacznego :)

Składniki

Na 20 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 20
Piernikowe ciasto:
20 dag miodu
10 dag margaryny
500 g mąki tortowej
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:1 godzina
Oczekiwanie:1 godzina
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Margarynę roztopić, dodać miód, chwilę razem podgrzewać. Odstawić do wystygnięcia.

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, przyprawą do piernika, kakao, sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i jajkami. Do tak przygotowanej mieszanki wlewać miód...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu
a także 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7813 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się