Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 10 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:25 minut
Oczekiwanie:45 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 24 na 36 cm. Włożyć do ...

Zostało jeszcze 82% treści przepisu
a także 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7835 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 83  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (16)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-11-19
Ella
Autor przepisu

Bardzo dziękuję :) Coś tam fajnego będę dodawała - proszę śledzić moją książkę ;) To podobnie jak u mnie, piekę na dużych blaszkach, a ciasto i tak szybko znika ;) Również gorąco pozdrawiam i udanych wypieków życzę :)

2013-11-18
Aneta

Nie mogę się nadziwić Pani przepisom takie fajnie domowe.Mam cichą nadzieję,że wymyśli coś Pani fajnego z ciast na zbliżające się wielkimi krokami Święta Bożego Narodzenia.Lubię Pani przepisy ponieważ przeważnie są na dużą blachę jak już robić to dla całej rodzinki u mnie są żarłacze słodkości tortownica to za mało.Pani Elu pozdrawiam cieplutko i czekamy na nowości.

2013-11-18
Ella
Autor przepisu

Do masy serowej nie dodajemy cukru, jest tam słodka galaretka i to wystarczy dla tej masy. Tak, śmietanka ma być słodka 30% ewentualnie 36%. Masa będzie gęsta, bo będzie ją "trzymała" galaretka, którą należy wcześniej rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, nic więcej i dokładnie rozmieszać. A serek tak, ma być homogenizowany. Jak będą jeszcze jakieś pytania, proszę napisać, chętnie odpowiem. Udanego serniczka życzę :)

Pozostało: 13