Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto drożdżowe:
50 dag mąki pszennej
5 dag drożdży
¾ szklanki mleka
...

Przygotowanie

Drożdże rozkruszyć, dodać do ciepłego mleka z dodatkiem 1 łyżki cukru i 1 łyżki mąki - wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do przesianej mąki pszennej dodać rozczyn z drożdży, jajka oraz resztę cukru i wyrobić ciasto. Następnie dodać rozto...

Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2015-05-05
Ella
Autor przepisu

Witam już odpowiadam :) Jajka dodajemy całe, i żółtka i białka, wcześniej ich nie ubijamy. Udanej drożdżówki życzę :)

2015-04-28
Kasia O

jeszcze jedno pytanie czy to całe jajka mają być , czy żółtka. Szukam dobrego przepisu na drożdzówke z kruszonką bo mnie zawsze dodatkowo wychodzi zakale. . Pozdrawiam

2015-04-28
Kasia O

Pani Elu, czy jajka należy wcześniej ubić z cukrem a potem dodać do mąki?