Łatwe, niedrogie i bardzo proste do zrobienia ciasto na każdą okazję. To przekładany jasny biszkopt masą brzoskwiniową i śmietankową. Ciasto jest bardzo mięciutkie i aromatyczne. Smakuje wszystkim: dzieciom i dorosłym - warto się przekonać :) Uwaga: ze stołu znika błyskawicznie!

Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 30 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie wymieszać łyżką.

Przełożyć do formy (o wymiarach ok. 34 x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec 25...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu oraz 15 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 99  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!