To ciasto z masą makową na podkładzie z ciasta biszkoptowego. Doskonale smakuje, a ponadto świetnie prezentuje się na stole. Znika błyskawicznie. Ten elegancki wypiek polecam do przygotowania i zaprezentowania w czasie uroczystych przyjęć rodzinnych i towarzyskich.
Ciasto z makiem przygotowane wg tego przepisu uświetni przyjęcie urodzinowe lub imieninowe, a także świąteczne spotkanie rodzinne i towarzyski bankiet na Sylwestra.
Warto nadmienić, że przygotowanie ciasta nie sprawi kłopotu nawet początkującemu wykonawcy słodkości, jest łatwe do wykonania.
Składniki

Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać po 1 żółtku, ubijając mikserem na najniższych obrotach. Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto przelać do f...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 39 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |