Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
5 jajek
¾ szklanki cukru
¾ szklanki mąki pszennej
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 45 minut (w tym 50 minut pracy).
Praca:50 minut
Gotowanie/pieczenie:25 minut
Oczekiwanie:30 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 24 na 36 cm. Włożyć do ...

Zostało jeszcze 84% treści przepisu
a także 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7824 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 108  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-04-17
Ella
Autor przepisu

Hmm... może biszkopt za długo się piecze w niskiej temperaturze, a ta masa to taka jest, bo startych na tarce bananów nie da się połączyć w jedną gładką masę z masłem. Można te banany zmiksować blenderem na gładką masę i dopiero połączyć z masłem. Powodzenia :)

2012-04-06
kasia

witam mam problem. zawsze jak robie biszkopt (termoobieg góra dół 180c ) po upieczeniu mi opada isie kurczy. ja nie mialam co przekroic na poł bo za cienki jest:( druga sprawa moja masa bananowa sie nie zcina:( utarłam maslo z cukrem pudrem i dodalam budyn (schlodzony-lekko cieply) czy on powinien byc zimny calkiem bo moze tu zrobilam błąd?pomocy :(

2009-08-19
wiewióreczka z orzeszkiem

niedobre