Zupy, można powiedzieć, a szczególnie zupy jarzynowe należą do najbardziej pożądanych dań w jadłospisie człowieka. Są tak cenne ponieważ, zawierają duże ilości witamin i minerałów, które gwarantują prawidłową pracę naszego organizmu. Zupa pomidorowa oprócz wartości odżywczych, doceniana jest również za smak.
Zupy polskie w naszych upodobaniach kulinarnych są szczególnie traktowane, zazwyczaj są bardzo popularne i często goszczą na naszych stołach. Ale to dobrze, ponieważ są to zdrowe i wartościowe dania.
Nasz przepis pokazuje, jak przygotować smaczną, prostą i trochę inną zupę, bo to jest krem z pomidorów. Jest ona bardzo łatwa do zrobienia. Po ugotowaniu składników zupę trzeba zmiksować i w ten sposób uzyskujemy gładką masę, a dokładnie krem, który jest łatwy do spożycia. Szczególnymi amatorami takich kremowych potraw są dzieci. I dlatego, chociażby dla nich warto przygotowywać taką odmianę zupy.
A wiadomo, że najlepsze i najsmaczniejsze zupy są ze świeżych warzyw, także świeże pomidorki, i to najlepiej ze swojej uprawy będą tutaj mile widziane!
Powodzenia i smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Olej rozgrzać, dodać do niego cebulę, czosnek, razem wymieszać i zeszklić. Następnie dodać pomidory wraz z so...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 615 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |