Co można zrobić jeszcze z kalafiora oprócz zupy, zapiekanki i sałatki??
Już podpowiadam: cudne kotleciki!! :)
Są one idealne na piątkowy obiad, ale i na każdy dzień tygodnia. Można je także serwować na kolację, ale też mogą stanowić osobną przekąskę - coś dobrego do podjadania między posiłkami, bo przecież czasami nam się zdarza czegoś szukać w... lodówce ;)
Kotleciki z kalafiora są przepyszne i wyjątkowe w smaku. Przyprawy i dodatkowe składniki sprawiły, że osoby nie przepadające za kalafiorem, tymi kotlecikami się wręcz zajadały.
Są one idealne dla miłośników kalafiora, ale także dla wegetarian.
Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Kalafiora opłukać i podzielić na małe różyczki. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie odcedzić, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i odstawić do ostudzenia. ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |