Składniki
Na 7 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 7
Ciasto:
70 dag ziemniaków
3 jajka
3 szklanki mąki
... Przygotowanie
Gotowe za 3 godziny i 30 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina i 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 30 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Średnia trudność wykonania.
Tanie.
Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Ostudzić, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami i zagnieść.
Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki. Cebulę drobno pokroić i razem z pieczarkami i mielonym mięsem obsmażyć na oleju. Do ...
Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 273 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Witam, hmm... sama nie wiem co mogło być przyczyną, że to ciasto wyszło takie twarde, może rzeczywiście mąka, bo przecież mąka mące nie jest równa i może lepiej nie dodawać całej mąki od razu tylko stopniowo dosypywać...
Witam. Też zrobiłam te kotleciki, nie wiem co było przyczyną, ale były za twarde.Chyba jednak za dużo mąki i jajek. Przecież na kopytka to dużo mniej dajemy mąki i są wtedy smaczne ( 1/4 mąki w porównaniu do ziemniaków) a tu nie rozumiem co było przyczyną.
Proszę o odpowiedz.!!!!!!!!!!!!
Tak, pytanie jest ciekawe, i często zadawane, ja podaje wagę już po obraniu ze skórki. Pozdrawiam :)