Składniki

Na 24 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
6 jajek
25 dag margaryny
2 szklanki cukru
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 35 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:45 minut
Oczekiwanie:20 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Margarynę, połowę cukru, wodę i kakao zagotować. Gdy ostygnie, dodać 6 żółtek, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Masę podzielić na dwie części.

Białka ubić ...

Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 67  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (21)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-01-06
Dorota
Autor przepisu

Cieszę się, że ciasto Wam się udaje i że smakuje, pozdrawiam :)

2011-01-17
Beti

Mnie również nie chciała się rozsmarować górna część. Więc dorobiłam więcej ciasta (nie było problemów już z rozsmarowaniem), zobaczę co z tego wyjdzie. Ogólnie to wydaje mi się,że ciasto trzeba zrobić z 1,5 porcji. Na spód dać tyle ciasta żeby pokryć dno blachy a resztę dać na górę.

2010-07-05
Ewelcia

Ciasto rewelacyjne. Mój mąż zjuadł odrazu 3/4 blachy. Oby więcej takich przepisów.

Pozostało: 18