Składniki
Około
kcal w 100 g. Szczegóły

Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Ciasto:
8 jajek
20 dag cukru kryształu
6 łyżek mąki pszennej
4 łyżki kakao
... Przygotowanie
Przygotować ciasto biszkoptowe i upiec 2 placki lub jeden i przekroić na pół."
Wykonanie masy jabłkowej:
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać masł...
Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Zrobiłam na weekend. Było ok. Wydaje mi sie, ze 2 galaretki to za dużo, jedna starczy. Masa jabłkowa była bardzo ścisła! Krem budyniowy tez. Za to biszkopt mięciutki, fajny. Zrobię jeszcze raz, tylko z małymi zmianami, ponieważ połączenie smaków jest dobre.
Zrobiłam z galaretką pomarańczową, wierzch posypałam prazonymi płatkami migdałów, ładnie wyglądało :)
zrobiłam pyszne, rodzinka sie zajadała. Szybko sie robi i rewelacyjnie smakuje.
super przepis. ciasto robi się łatwo i szybo a efekt świetny. ja użyłam gotowych jabłek z słoika zrobionych jesienią, nie dodawałam masła tylko od razu galaretkę. serdecznie polecam:)