Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
1 (niepełna) szklanka cukru
8 jajek
6 łyżek mąki pszennej
4 łyżki kakao
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masa jabłkowa:
... Przygotowanie
Gotowe za 3 godziny i 15 minut (w tym 2 godziny pracy).
Szczegóły
Praca: | 2 godziny |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Oczekiwanie: | 40 minut |
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.
Z podanych składników upiec biszkopt w blaszce o wymiarach 25 x 40 cm. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masa jabłkowa: Obrane jabłka pokroić w drobną kostkę, smażyć, pod koniec dodać masło i sucha galaretkę.
Masa budyniowa: Żółtk...
Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 125 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Marto ciasto biszkoptowe piekę w temp. 180*C. Czas pieczenia zależy od tego kto jaki ma piekarnik. W wykonaniu masy jabłkowej nie widzę że dodałam proszek do pieczenia. Dodaję że ciasto zawsze jest udane i smaczne.
Pozdrawiam
W pieczeniu ciast nie jestem najlepsza, podstawowe ciasta jak karpatka, jabłecznik czy sernik zrobię, trudności mi to nie sprawia.Co do tego przepisu, to uważam, że powinno być troszkę bardziej szczegółowo.Nie wszyscy wiedzą ile piecze się ciasto biszkoptowe i w jakiej temperaturze a tu takiej informacji brakuje.W sposobie wykonania w masie jabłkowej jest napisane aby dodać proszek do pieczenia, natomiast w składnikach w masie jabłkowej takiej informacji nie ma, więc nie wiadomo jaka gramatura.
Co do masy jabłkowej, to na kg jabłek przypada ok 4-5 szt średniej wielkości, w przepsie jest umieszczone aby dać dwie galaretki a jak dla mnie na taką małą ilość jabłek za dużo galaretki.Coś z tego przepisu wyszło ale jakie bedzie w smaku dowiem się jutro, czekam aż zgęstnieja się jabłka bo coś za bardzo nie chcą.